Wednesday, July 14, 2010

Latihan Industri

Aku sekarang sedang menjalani latihan praktikal di Pejabat Tanah dan Galian..Seronok bila kakak-kakak dekat sini mula berceloteh dengan gaya mereka...hehehe..Kadang-kadang kerja banyak...Kadang-kadang tak ada kerja...Biasalah dah nama pun latihan industri......Yang penting enjoy ja dekat sini!!!!

*Dekat sini nak on9 pun boleh tapi kena la guna laptop dan broadband sendiri..Sebelum nak on9, kerja kena siap dulu...Janganlah kerja bertimbun tapi dah start meng ON9 kan diri!! Siapkan kerja dulu...


Bila Dah Jadi Pemimpin
Susahkan bila jadi pemimpin..Aku juga bercita-cita nak jadi pemimpin..Tak kisah la pemimpin sebuah syarikat ke..Banyak dugaan bila jadi pemimpin..Kena jaga hati banyak pihak..Kadang-kadang orang bawahan minta perkara yang pemimpin perlu tolak permintaan itu..Bila dah tolak mula la orang bawahan naik angin, marah dan melentingtak tentu pasal..Pemimpin akan berusaha memenuhi segala kehendak orang bawahannya..Mungkin sesetengah perkara pemimpin tidak dapat memenuhi kerana mempunyai alasan yang kukuh dan tidak main-main(bukan alasan bodoh)..Janganlah disebabkan satu permintaan yang tidak dapat dipenuhi, pemimpin terus diperburukkan kepada semua orang..Janganlah berfikiran sempit dan hanya tahu menyalahkan orang lain..Fikirlah kesalahan diri sendiri dahulu dan mengenal diri sendiri yang belum tentu sempurna.....
*Fikirlah dulu sebelum menyalahkan orang lain..Hormatilah pemimpin yang sering berusaha untuk memenuhi segala permintaan orang bawahannya...
INDAH nya bila diri ini seperti seorang Putera Kayangan!!!
Indahnya hidup ini jika dilahirkan sebagai seorang putera kayangan..Putera Kayangan tidak perlu mengemas rumah, masak dan melakukan sebarang kerja berkaitan dengan rumah..Bila pagi menjelma ada seorang pembantu datang mengejutkan putera..Tiap-tiap hari ada pembantu yang memasak makanan kegemaran..Bila tibanya masa untuk makan ada pembantu yang datang memanggil untuk makan..Indahnya jika mendapat kehidupan yang sempurna seperti ini..Pada sesiapa yang mengalami dan menjalani kehidupan seperti ini janganlah menindas orang lain..Pembantu-pembantu sering berusaha untuk memastikan putera mendapat segala keperluan...
*Bersyukurlah dengan apa yang dimiliki..Janganlah dibenci atau dibuang...
SOLAT ADALAH TIANG AGAMA DALAM AGAMA ISLAM..
Solat adalah tiang agama bagi umat Islam..Solat lima waktu adalah wajib bagi seorang umat Islam..
Kepentingan melakukan solat:
1. Mendapat keredhaan Allah S.W.T
2. Mendekatkan diri dengan Allah S.W.T
3. Menjauhkan diri dari gangguan syaitan
4. Menghindarkan diri dari melakukan sebarang kejahatan
5. Hati sentiasa tenang dan tidak gelisah
6. Menghilangkan sifat benci sesama manusia
7. Sentiasa mendapat perlindungan dari Allah S.W.T
*Lakukanlah solat lima waktu dengan sempurna..Perbanyakkan solat sunat..Muhasabah diri anda...

Monday, May 31, 2010

Fuuhh!!tahap kebosanan yang melampau!!

aku sekarang ngah cuti semester..bosan ja duduk rumah tengok tv,tido,makan..

ni tengok aktiviti aku masa bosan...hehe..(jangan komen:) )

video

sumbang gila!!!hehe..

Wednesday, May 19, 2010

ary exam

ketensionan!!!!!heheh3
Hari ni aku da final exam trengkas..huhu..susah la jugak...tawakal je la...menyesal aku tak hafal..semalam sempat lagi aku pegi jamming dengan member2 aku..adush!!!balik 2 terus tido..study dalam mimpi ja..huhu..seronok punya jamming sampai tak study..ari ni baru nak nyesal...hukhuk....minggu depan da exam shorthand plak..ni lagi la susah...tension deh!!






aku nak relax2 jap...bg hilang tension ni..huhu

Tuesday, May 18, 2010

kenangan bergambar bersama sebelum tdo..hekhek..

memalukan JEK!!!
pic ni kmi tangkap seblum tdo..msa 2 smua tdo kt uma tok(aku mmg tdo kt uma tok pn :p)...aku yg pegang ank patung 2..yg sorang lagi laki 2 nama rafiq(apek), yg pmpuan 2 nma ika..kmi mmg tiap2 mlm sblum tdo ska tangkap gmbar...ni bju2 yg mak2 sedara aku yg dlu pn kmi sentai pakai,...haha...patung 2 yg spa pn aku pn xtaw...men pegang ja..hehehe..
nota kecil: skg ni kmi dj jrang jumpa..smua bz hal masing2..huhu..ika dh kerja kt salun n apek still stdy sma dgn aku kt poli tp apek kos len..apek sntiasa bz dgn shooting sbb dia amk kos perfileman(video n digital kot)...rndu kot msa2 2...epy beb...hukhuk......................................

adeh!!!!aku lupa aku da sorang g ank sedara


ni ank seadara aku yg lg sorang..hehe
nia ank abg aku..bru lhir bln 12 ri2...hjung tahun ni dia nk dpt ank lak..mak dia mengandung lak...wahwah!!cepatnya..i dun believe ii!!tp percayalah..haha..kcik2 pn nnti dh kna jga adk..cian kt kau sonia...huhu

Monday, May 17, 2010

anak menakanku(bukan kembar)


ni la ank menakan(anak sedara) aku...yg wat mulut muncung 2 naylie...yg kepam mulut 2 sofia..sofia tua setahun dri naylie..so, phm2 la yg sofia 2 mesti la kakak kn..sofia ni mka ja grang tp aty lembut ckit...yg naylie ni aku pn xtaw la..perangai dia ni slumber ckit...spa2 yg dia xknai pn dia sembang ja....budak peramah kot..terlebey peramah...dia salu gak buli kakak dia..eeee..jahat tol..hakhak...diaorg ni ank kakak aku yg sulong...comei x??korg la nilai sndri...hakhak...diaorg panggil kt aku "acu" sbab aku ank bongsu la....
xlarat dah nk taip..t sambung len...

semasa laptop aku dipinjam oleh pompuan2 kelas

ni la pic yg budak2 kelas aku search kt google msa pnjam laptop aku..pa kebenda la yg diaorg cri..mybe diaorg nk bf diaorg bg gift kot...ni khas tuk bf diaorg...tp cantik la gk pic ni...hehehe..


aku ja xda gf lg..xda jdoh g kot...kekeke...